Sängläge



Så här ser det ut mest hela dygnen nu...man är upp och äter ungefär. Måste väl diska imorgon...och hämta mer penicillin. Musse stortrivs i alla fall. Idag har han ätit regnbågslax förutom den vanliga maten. Inget fel på aptiten.

Huvudvärk hela tiden och fortfarande lite ökning av det röda. Hoppas att all denna antibiotika biter på eländet, dubbel dos är det. Inte konstigt att man är däckad.

Och ute är det fin sensommar. Bittert att ligga inne. 
Här är en bild från högsommaren i Östanbo. Godnatt. 


Marianne Nyåkern hos tandläkaren



Detta är min tandläkares väntrum, inte illa. Fru tandläkares moder är konstnär och här hänger hennes målningar överallt. Jag fick tillstånd att fotografera här inne - man frågar förstås om lov.

















Utsikt från väntrummet






Trevliga tandsköterskan.... Varsågod!




Det är mig han ska ta itu med....




Lite längre in i lokalerna och efter behandlingen....














5 700 tack
Det var det värt. Och leve tandvårdsförsäkringen...annars hade det kostat det dubbla.




När man kommer ut - skön känsla.




Runt hörnet ligger fd Brygga/Trampolin. Det var en bra tid.




Var det den här som förebådade rosfeber!!?

Och nu ska Musse och jag vila en stund. Det gillar han.




Rosfeber

Cindy Crawford: Jag har celluliter.
Lillemor Lööf: Jag har rosfeber.

Nu har jag nya pennstreck på armen, en ny gräns. Penicillindosen har dubblerats. Ny besökstid imorgon kl 11.
Det är väl inte av värsta slag för jag har ingen feber. Men mår dåligt.

Men Musse mår inte dåligt. Inte Tiger heller. Tiger kom in för en stund sen och han leker nu på köksgolvet med Musses grejor, t ex en öronpropp. När Musse kommer för nära fräser han, ser ut som en kobra. Dom där två kommer att få roligt med varandra, det ser man. 

                                   

Nej nu börjar jag må lite illa. Nu skulle jag inte vilja äta den här....



                                                         Bananasplit på Tewes

                                                                   Godnatt!


Cindy Crawford: "Jag har celluliter"

Ursäkta, men för vem/vilka är MSNs startsida utformad? Det ena mer idiotiskt än det andra. Tyvärr är den väl utformad för yngre personer som matas med sensationer (hund med fem ben, kalv med två huvuden, kamp med krokodil etc) eller ideal som bara är så tröttsamma. Vem bryr sig om Cindy Crawfords CELLULITER och vad är det för ord!! Ja man är sannerligen långt från 60-70-talet då allt sånt tjafs började ifrågasättas. 
Cellulitsnacket håller tjejerna på mattan, det är vad det handlar om, och så konsumerar dom så mycket som möjligt för att uppnå idealet. 
Har funderat på att skaffa ny e-postadress för att slippa se eländet, men det är så krångligt så jag avstår. 

Fler bilder från min sjukvårdsvisit. Det ser fortfarande inte bra ut på armen, tyvärr, rodnaden sprider sig neråt armbågen. Avvaktar till imorgon. 



Buss 60 Centrum-Norrberget





Va gör du då?? är det nytt jobb du har? frågade Kenneth. När jag berättade om den nya kameran sa han: gå med i kameraklubben du också! Kameraklubben? Är det inte fotoklubben? tänkte jag sen.  



Det blev lite prat hit och dit och sen hejdå! Vi pratade inte om Ulf Lundell, konstigt.  



Här inne har jag fikat på stående fot många gånger och beundrat den gamla skänken




Ful dörr men kul att fotografera nu...där var jag med om otaliga sammanträden under landstingstiden...när jag ser dörren kan jag höra hur det låter när man öppnar den, det blev ett slags luftdrag både när man öppnade och stängde den





En bekant som jobbar i kassan






Inntagets restaurang låg här. Trevlig miljö, god mat, ofta konstutställningar på väggarna.

Dags att vila lite. Musse sover bredvid datorn. Strimma börjar bli lite avspänd och nyfiken. Jag har plockat fram ett koppel med sele (?) som jag köpt tidigare. Så länge Svarten är här ute vågar jag inte gå ut med Musse. I sele kanske vi kan nosa på gräset lite. Men jag får nog skaffa en annan modell.


Musse leker första dagen










Aj igen

Tre små hål i armen och så mycket väsen!



Lyckades fotografera den dramatiska skadan medan jag väntade på jourmottagningen.


Nu ska jag be att få illustrera hur TRÅKIGT det är att vänta. Och vänta. Och vänta. Ingenting att läsa. Hungrig. Men den här gången hade jag i alla fall kameran med. Bra va?


Många gånger undrat över vad det här är för träd. Fin färg på bladen.   
                     















Suck



Till slut är man glad åt en spruta bara det händer nåt!



Margareta




Det blev alltså recept på penicillin och en påfyllning av stelkrampsvaccin. Men antibiotikan bedömde läkaren att jag eventuellt inte behövde. Det såg lugnt ut på armen. Jag var nöjd med det beskedet.

Jo hej! Två dagar senare - idag - har hela överarmen svällt upp och är röd och hettar. Så nu blir det en kur antibiotika ändå. Läkaren ansåg att infektionen beror på bettet, att bakterierna kommit in i kroppen ändå.
Tänk att så små rara djur kan ge så farliga skador. Bakterien har ett långt namn.

Nu är det bara att koja med Musse på armen (den andra), dom övriga fyra har kommit hem för det regnar. Det går mycket bättre mellan dom och Musse nu. Dom ser lite förströdda ut, ungefär som "hur orkar han???". Musse stortrivs. Idag har han fått smaka 1) kotlett med sky och 2) kyckling. Jag får se upp så att han inte blir en prins.
Gonatt.



Litet museum



Grå = Leo

En bra nyhet, Grå heter Leo och hans ägare har saknat honom. Han är en välskött katt så han får det bra när han kommer hem igen.




Och Roffe är kastrerad och såld, vet inte om han åkt iväg än. Men det blir bra!




Och Musse är såld och hämtad. Visste ni det?






Måns o Musse o Cooper



Med Måns blev det som jag trodde, han är en cool katt, fräste lite bara. När det kom fram mat var det inte mer med det än att dom åt från samma fat. Här passar Musse på att nosa lite på Måns. En till katt! Vilken lycka!

Men Strimma har det lite jobbigt. Kom nyss in och äter inte ens för att hon är så störd. Fräser och springer undan. Det ordnar sig så småningom antar jag.

Svarten fick mat på bron. Och då var Musse snabb till dörröppningen! Och nu har han suttit och tittat ut genom köksfönstret och upptäckt att det rör sig saker där ute. Vimpeln i flaggstången. Fåglar, men det vet han inte vad det är än. Men instinkten sitter där, ser jag. Han har somnat nu. 








En Cooper mini eller vad dom heter, parkerad vid ån bakom fd Kuriren. Såg idag på MSN att modellen fyller 50 år. Nu finns det en ny. Samma sak med allt, man försöker göra om en gammal succé. 
Den är dyr, jag studerade den för ett par år sen. 


 

Tiger



Tiger var bara en liten eftersläng när han föddes. Minst, kom sist, problem med ett öga. 
Men han växte på sig - han växte inte ikapp dom andra ungarna men han växte och blev stark. Inte visste han att han var så liten, så han tog allt för givet och blev en liten tuffing. 
Första gången jag höll i honom suckade han djupt. Två gånger. Han fick plats i ena handen.  

Han är mattes lilla gogris som brukar sitta i hennes knä när hon skriver på datorn. Det tänker han fortsätta att vara men just nu är han SUR. Va ska det vara bra för, med en till grå katt??? Och BRÅKIG är han!! 

Så Tiger håller sig mest ute nu. Han gitter inte vara inne.


 


Vilken barnrumpa, tycker Tiger, han kan ju inte ens hålla sig kvar på sängen. Mlamla ner, va.

Duktig Musse



Tände i kaminen igår kväll för att vi skulle få det riktigt varmt och skönt, sen sov jag i dagbädden i kaminrummet eftersom Musse redan installerat sig där.



Natten har varit väldigt lugn. Ett par gånger har han väckt mig men bara för att hälsa. En stabil katt är han, Musse. Bra betyg åt Hoppet.

Nu får man höra om svininfluensan i lokalnyheterna. Det finns en stackare från Gästrikland som är mycket sjuk. När kommer vaccinet då? Tyckte nån sa oktober?

Det var full rulle här igår. Musse utforskade allt. Morran morrade men var ganska nyfiken, Tiger nyfiken men avvaktande (hu!), men Strimma reagerar annorlunda än jag trodde - hon är mest oroad och fräser och ser skrämd ut.


Det här kan inte vara sant! Säj att det inte är sant, matte!
Strimma undersöker transportburen.



Bäst att visa sig ödmjuk, här har vi ju en hankatt, tänker Musse. Tiger visar sig lite djärv.



Springa runt och undersöka allt....bara en grej åkte ner i golvet, och den höll.
 









Vilken sorts kattmat tar matte till fikat tro?


Agneta samma morgon som Musse hämtades. Mycket folk på Hoppet hela dagen. Några jobbar med loppissakerna, det vore bra om vi kan vara med vid loppisen på Köpmantorget i helgen.





Till och med på hemresan var han lugn. 


Musse har somnat bredvid mig på bordet där dom andra katterna brukar ligga. Nu är han inbodd.

Kent och Nemo på promenad

Efter det hiskliga tandläkarbesöket igår - jaja, duktiga är dom - tog jag en runda kring Källgatan, Källparken, viadukten och ån. En herre med hund kom med när jag fotograferade viadukten - Kent och Nemo, visade det sig. Kul att träffa dom!




Samma tandläkare har vi och vi båda tycker att han är toppen! Han kan väl inte rå för att han är tandläkare....
Allvarligt talat så har vi båda positiva erfarenheter av Danielsson. Själv är jag för första gången riktigt lugn när jag sätter mig i den där stolen. Lika hos tandhygienisten. Otroligt.



Här kommer dom




Men tjenare!!







Och så pratade vi hund en stund




Han ser verkligen nobel ut




Och så gick vi åt varsitt håll. Kolla bloggen hos Bylehn imorgon! sa jag.











Musse 25 augusti 2009




Hej, jag heter Musse och idag har jag flyttat till Marma.

Verkar vara ett bra ställe. Många katter, mat på faten och toan höll måttet. Jag har nu hållit igång i över fem timmar, med ett kort avbrott för en slummer. Eftersom jag är så nyfiken så har jag inte tid att sova. Mycket att kolla.
Min nya matte sitter mest vid datorn. Jag lyckades faktiskt stänga av den en gång! Men hon sitter där nu igen.








Den här katten ställde matte undan, fattar inte varför? Jag får väl bida min tid, jag kommer nog att träffa den också....Den är fin och kommer från Ryssland, säjer hon. Och? 

Jag kommer från Bergvik och är bra mycket finare, eller hur! 


 



Aj



Skulle ni vilja möta den här mannen?


Det var en fin dag......



........men det var ett bedrägligt lugn....för herr Danielsson väntade lite längre bort.



Jag tog förstås med kameran.



Resultatet får ni se en annan dag.
Efter träffen med Danielsson gick jag till grannars för att få min belöning. (Jag borstar tänderna noga sen.)



En tur runt Källgatan....



...under viadukten....



...och där träffade jag Nemo!



Hans husse får ni se imorgon.


Dagen avslutades på Föreningarnas Hus i Marma. Vi hade möte om säsongstarten, bland annat musikcafeet. Start den 2 september.






Hej Olof Palme! Det var länge sen!

Solig dag i Östanbo

Här ser det inte ut att gå nån nöd på nån.....





Så jag tiggde kaffe till mig också. Bra service på det där stället!





Boken om digital fotografi får jag låna av Tord, som har en lika vass kamera som jag har. Ser ut att vara en intressant bok. Det får nog bli lite mer vintrigt innan jag har tid att utveckla fotokonsten.

Sen blev det blommor och hund i vanlig ordning.







Födelsedagsros, gul med små röda prickar (???)




Silva
Väldigt goda äpplen! 







Underskön buskros. Vad heter den sa ni?....





Ytterligare en skönhet. Jag som kan nästan varenda kattnamn på Hoppet har glömt vad hon heter! Nej nu kom det: MIA.





"Matte kan gå i döden för mig hon. Så jag försöker att vara lite snäll mot henne."





Ved! Men den tillhör väl grannen så jag sa inget.





Vad heter den här då, var det olvon?




Precis som med frukt och bär i övrigt i år - mycket bär!




I bakgrunden orkidén som blommar - nu har den knoppar också. Hur GÖR dom? Inget särskilt säjer dom.

Ja denna soliga dag var igår, söndag. Nu är det måndag - det märks. Tre hål i armen och tandläkarbesök i eftermiddag. Men synd att klaga. Hejdå!

Stelkramp?

Man ska inte bita den hand som föder en, så brukar man säja. Det struntar Svarten i så han bet mig ordentligt idag när jag serverade maten. Han vill gärna komma in (viktigare än maten ibland) och är väldigt intensiv så att jag kan stryka på honom. Men pang! så satt tänderna i armen och fräs! Han är stark, tre hål i armen.

Hur var det med stelkramp....jag fick nog senast en vaccination när jag jobbade hos polisen. 60-talet alltså.  Jag chansar. Det är lite lurigt för symptomen kommer först senare (har googlat).

Kan han bli en sån där katt som man kastrerar och sen låter vara med tillsyn och mat? Det har ett visst namn det där, trap and release?



Den lille hårdingen Svarten


Var till Hoppet igår. Både Marie och sedan Lars kom och jobbade också. Skönt!



Många snygga tjejer på Hoppet . Detta är Marie - en hejare på att jobba. Hon lärde mig några viktiga saker igår.
 




Maries hund Colt var med. Effektiv vakthund.


  



Det känns bra på Hoppet och jag börjar förstå allt som finns att göra i framtiden, från små praktiska förbättringar till större projekt. Det kommer in idéer från aktiva medlemmar. 
Men första tjing för styrelsens del är ekonomin. Inga pengar - inget djurskydd.  

Nostalgi




En glass efter Hoppetpasset kanske? Bekvämt med drive in på Donken. McFlury med jordgubb 19 kronor. Tack.




God glass. Snygg hoj. Men....verkar bekant? 





Jojomen! Det är Intrudern, jubileumsmodellen som jag hade. Jag svimmar! Är dalmasen här?






Nej det är en annan registreringsskylt. 
Men vad snygg den är! Original helt och hållet ser jag.






Hej!





Nej nu måste jag slita mig och åka hem. Hejdå (snyft). 




 


 

Rocky

Fick fint hundbesök till Marma idag.
Fint å fint, tänkte katterna..... Strimma var nyfiken och satte sig i ölandstoken, men fann för gott att avvika efter ett tag.









Husse heter Sören




Visst är jag snygg! Här får ni se mitt svarta öra.




Nu räcker det med Marma. Skulle alldeles ha fått nosa lite närmare på NÅN katt i alla fall....





....men man kan inte få allt, säjer husse. Vadårå?





Ja men åk nu då! Jag behöver komma hem och få en tupplur. (Prat prat prat!)




Akta katten!....eller va SÄJER jag....





Ja jag flyttar mig då inte! Inte för en hund i alla fall!
Hej med er.





Regntunga skyar i Bergvik



Ösregn men mat måste man ha... särskilt kattmat
Så jag klev ur

Det är nånting med Variant i Bergvik som är trivsamt. Bonnigt.
Första dan som pensionär, det var i april, verkligen ledig! åkte jag till Konsum i Bergvik för att handla. Det slog mig när jag kom in där att detta är ett eldorado för pensionärer. Där sitter folk i cafeterian och smaskar på bakverk och dricker kaffe, pratar och läser tidning, tittar på folk. Gubbarna går en sväng till spelbutiken först. För tanterna finns tyger och jumprar i affären intill Konsum. Och så handlar dom mat, sen ut till bilen och iväg.

Vad gjorde jag första dan? Precis den dagen firade Variant 10-årsjubileum (tror jag det var) så i cafeterian hade dom en jubileumstårta med jordgubbar, den lyste röd. Yes! Jag gick dit och fikade. Det kändes som en höjdare faktiskt. Något av en frihetskänsla!
Man är lättroad....



Så här såg det ut idag.





Infarten




Här hade jag tänkt mig bli miljonär nån gång




Äsch det blir väl gardintyger istället




Kattmat var det!


Det var väldigt grinigt väder idag, grått och blött. Så här såg det ut på utsidan.








Var ett pass på Hoppet ikväll. En kattmamma smet ut i korridoren men det ordnade sig. Man måste se upp så att inte ytterdörren plötsligt öppnas när man håller på i boxarna.
När jag kom var alla boxar utom en stängda till ytterdelen. Jag öppnade där det gick. Katterna måste så länge som möjligt på hösten få ha öppet utåt så att dom har nåt att titta på. Ska prata med dom andra om temperaturer och när man måste stänga. Fikade med Peter. 


 



























Egoistisk altruism

Det finns en doktorsavhandling om en företeelse bland annat i ideella föreningar - egoistisk altruism.

Ur Svenska akademiens ordbok på nätet:

Egoism
Motsats: altruism
Sinnes- o viljeinriktning som (endast) bestämmes av hänsyn till det egna jaget; vanl i klandrande mening: själviskhet, egennytta, egennyttigt tänkesätt, egennyttig läggning;.....

Altruism
Motsats: egoism
1) af hänsyn till andra bestämd sinnes- o viljeinriktning
2) vetenskaplig åskådning, enligt hvilken det sedliga handlandet företrädesvis karakteriseras däraf, att det afser andras väl

Hänger ni med?



Om man söker på nätet så hittar man många skrifter i ämnet. Man kan också göra fältstudier i någon ideell förening i sin närhet. Det är en spännande sysselsättning. Varför gör just den personen detta? Vari ligger "vinsten"?  Har  huvudmotivet altruistisk eller egoistisk "sinnes- o viljeinriktning"? 
På vilka sätt kan man avgöra den frågan?

Det lönar sig i varje fall inte att fråga personen själv. Varje medlem i en ideell förening svarar med självklarhet och lätt irritation: DET ÄR JU FÖR SAKENS SKULL! 

Men nu ska jag inte filosofera mer om det. Mat ska hem och föreningskassa ska räknas och telefonsamtal ska ringas.  Vädret är tråkigt (regn), stackars Strömmingsleken, igår ösregnade det igen. Stora variationer i vädret i år, tycker jag. Köpt ny utetermometer på Ö&B, 29 kronor. Klassisk modell.

Idag åker första skräpet ut ur garaget, så att jag i alla fall mentalt kommer igång med detta. Sen ska ny ved in där, det blir nog bra. Har eldat i ett par dagar för att få ur fukten ur huset. Kaminen behöver lagas före säsongstart.  



 
Nån hade varit i vedtraven....grrrr....jag förstår reaktionen.  
Den som lägger upp veden är hur som helst en tvättäkta altruist. 






 





 


Musse 19 veckor



Musse kom in till Hoppet från Bergvik den 25 maj tillsammans med mamman och tre syskon. Han var då 6 veckor gammal. Dom hade eller fick kattpest. Idag lever mamman Tessan, Musse och en syster till honom som är hos Agneta.
Nu är Musse friskförklarad och har vaccinerats. Tessan tycker att han ska ha eget boende snart.




Godnatt




På tal om väg 50....

Kolla på eyvindloof.blogg.se

Så här såg det ut en kväll i augusti 2009













Med blåljus på mot Bollnäs





Hällmyrakatt

För ett par dagar sen fick Hoppet telefon från en kille som tagit hand om en kattunge som plötsligt dök upp i 5 km-spåret på Hällmyra, uppe vid rullstenarna. Helsvart, ett antal veckor gammal. En tjejkompis till honom har tagit hand om den. 
Dagen efter åkte Lena och Bodil ut och letade ifall det skulle finnas fler katter. Folk dumpar katter i skogen. Hur ruttet det är vill jag inte skriva här.
Tack för att ni verkligen anstränger er Bodil och Lena.

Sen var jag dit och pratade med Sören om den här katten. Det satt en lapp på anslagstavlan med telefonnummer till Hoppet ifall någon skulle hitta fler katter. Suck. Man kan bli galen av dom historier som man får höra. 

På Hällmyra var det liv och rörelse och mycket oväsen. Trots att det mest liknade en byggarbetsplats så satt folk på hästen och lekte. Först ungen och sen mormor/farmor. 







Det blev inte mycket prat med Sören, det var full fart på jobb med Yrkesakademin och telefonen ringde med mera. Lastbilen körde bark. 



Vimek 





Nokia 





Skoda, Golf och Scania 





Yrkesakademin gör jättejobb åt Skidkamraterna och kommunen. Här barktransport. 

I förgrunden Göran Nymans cykel. Han är säkert ute och pressar tiden på 5 km. Eller plockar bär - levande föda. 


Phuuu, jag tror jag tittar på blommorna en stund istället. 






Så var det med det, brukar Sören Larsson säja.

När jag kom hem såg det ut så här som vanligt.



Hit med käk!



 
 

Tommy



Den här killen heter Tommy. Han är en pärla för Hoppet. Han är en mycket bra sponsor men inte nog med det - han engagerar sig verkligen i djuren dvs katterna och är en hejare på att städa (liksom Kent). 
Fråga mig - jag har jobbat med dom båda två. Heder åt dom!

Synd att han inte hade kepsen med den här dan, han såg tuff ut i den härom kvällen. Röd, bak o fram.
 

Lite katter igen. Jag kan inte namnet på alla. 







Gräs mmmmm..........

 

Mina favoriter






Katter å katter....



Nu har det varit mycket katter ett tag.

Det är väl allt jag har att säja ikväll, för nu är jag trött. Och gissa vart jag åker imorgon?




Imorgon kväll har styrelsen för Hoppet sitt första möte. Huvudfrågan blir ekonomin. 

Ja godnatt då, säjer Ka från rosentrybusken. 



 

Yamaha

Hm, tänkte jag, ska dom börja köra moppe fram och tillbaka här nu?? Nya grannarna, trodde jag. Men hjälmen verkade bekant....



Ja det var Alex som kom med Fredriks trimmade Yamaha-moppe, svart och läskig.



Den j-ades lite så det gick åt mycket svära innan hon fick ordning på den, det var nånting med hur man växlar. Efter en vända ner till vändplanen (där gissa vem hade bilen parkerad) gick det bara fint....








Strax innan höll jag på med följande:



Här ska oxeln stå och runt omkring planterar jag pioner - det blir mest Sego som får titta på dom


Var upp på balkongen en sväng, oj! därifrån har jag inte fotograferat förut!  eller....?



Tegelpannorna håller vaxduken på plats, för här blåser det friskt ibland




Radion från Stenbackens loppis













Jag heter KA och jag kan hypnotisera




Närå, men jag gillar rosentry, det är en så HÄRLIG doft på den! Och bra tandpetare.





I LOVE uh!!!




Men va håller katten PÅ med där borta???

Ja så gick en dag i Marma igen. Och på Hoppet ikväll.


Stilstudie Tiger





Vet ingen katt som kan ligga så fult som Tiger.
Möjligen Måns, som kan ligga platt på mage med benen rakt ut, som om han inte har några leder.





Titta vad jag är gullig!

Annars är han väldigt fin, eller hur? 

Han är smart också. Brukar se till att bli sist ut, stannar inne med matte och sitter i knät när hon sitter vid datorn. Spinner och dreglar. Mattes kisse. Så var det innan jag tog dom här bilderna. Smarting.

Det finns en spekulant på Bill o Bull. Dessutom på två av dom tre halvvuxna honorna, spräckliga o vita. Det finns också en person som tittat på Musse. 
Hjälp! Ska hjärtat slitas ur kroppen på en varje gång en katt lämnar Hoppet, då blir det jobbigt. 

                                                                                 * * * * * * * * * * * * * * * * * *

På Djurskyddet Sveriges hemsida finns uppgifter om rovdjurspropositionen och planerna på jakt på varg. 
www.djurskyddet.se 

Idag står det om lammen i Australien som flås i baken, utan bedövning. Vi ska ju ha fin ull vi! Fy fan. 

Kan bara hålla med om ett citat som jag hittade på en blogg idag (okänd författare):

Scientists have finally discovered what´s wrong with the human brain: 
On the left side, there is nothing right,
and on the right side, there is nothing left. 



Men åsnan är inte dum! Och tänker inte mest på pengar....

Logik

Läste en artikel i SvD om att två kungsörnar skjutits vid sitt bo när dom matade ungen. Illegal jakt är väldigt vanligt och knappt någon åker dit för det. Oftast blir det då ett lågt straff, 6 månader - maxstraff är fyra år.

Det måste vara nånting i vår kultur som säjer att det är ok att gilla att döda. På avstånd.

Och så står det i artikeln "Regeringens förslag för att minska den illegala jakten är att öka den lagliga jakten".

Morsning goodbye.

Det är den där centernissen och hans smånissar som står för rovdjurspolitiken. Man kan föreställa sig hur dom darrar med underläppen i mötena med jägarna. 
"Ni FÅR skjuta fler vargar om ni tycker om oss lite mer sen" .... 




PEACE AND LOVE

Knocking on heaven´s door

SvD har tydligen en artikelserie om 60-talsmusik, där tar dom upp Bob Dylans "I want you" från Blonde on Blonde. Den LPn köpte jag.
Det börjar bli dags att inventera LP-skatten och skaffa en skivspelare! Sen kan man sitta som dom (ännu) äldre och digga sin gamla musik. Inte med vevgrammofon, SÅ gammal är man inte.

www.youtube.com/watch?v=1GNeaEuncU&feature=related

Det här är en av mina favoriter, Knocking on heaven´s door, här från konsert 1976 (Hard Rain).
 
Och här kommer en annan version, här låter han ung på rösten, kan vara originalinspelningen:

www.youtube.com/watch?v=d-5JvACzGp8

Ja, det var roligare förr...

Vad det har regnat inatt! Sen sol. Nu är det molnigt. Oxeln väntar (hade blåst omkull på morgonen).
Men först lite fler katter, Flygstaden med mera.









Djur på laden vid Ålsjön.
Vår adress i Lund var på Kämnärsvägen, Norra Fäladen. Sen har jag lärt mig att laden är en sankmark vid vatten, där folk ofta hade sina djur på bete. Så på området där dom byggt studentbostäder hade tydligen varit en fälad i norra delen av kommunen.
Heter det då "en lad"?


Den här snygga tjejen heter Agneta och hon har gjort ett hästjobb på Hoppet så här långt. Jag ser fram emot att få jobba med henne igen och jag hoppas att hon kan fortsätta att vara på Hoppet. Vi camperade ihop i början av Hoppets historia, bland annat tog vi akut emot en hund som var på rymmen. Det var en husky, stor som ett hus. Det var natt och Agneta hade fått samtal på jourtelefonen, hon ringde mig och jag åkte till Flygstaden. Utanför grindarna satt Agneta i sin bil och på passagerarsätet satt den stora hunden och såg mallig ut, "här sitter vi!". Den synen glömmer jag aldrig.
Agneta stannade med hunden, tidigt på morgonen kom jag och löste av henne (det har jag glömt men Agneta säjer att det var så). Hunden hade ägare och allt löste sig. 



Agneta.
Kolla fågelholken





Måste vara Svartens brorsa, heter Roffe 
 




Fanny igen.  En riktig skönhet.
 




Pytteliten goding, troligen hona med två brorsor. Albinina? 
Gallret är täckt av en slags plast, åtgärd mot rymning. 


Nu lämnar vi Flygstaden och åker hem....
















Dagens Bill o Bull



Inatt förlovade vi oss....det är ju modääärnt nu med två killar.....
Vad ska man med tjejer till, sa Bill. Tjejer....dom är onödiga ju, sa Bull.



Men sluta! Jag VET att du är kär i mig! sa Bill. Kär i mig, så sant som det var sagt! sa Bull. 


Sällskap vid bloggen









  






 
 

Musse



Det här är Musse som bor på Hoppet. Han är grårandig och väldigt pigg. Musse pigg. Han delar box med en dam.




Det blev ett pass ikväll igen. Tog en runda med kameran.




Grå










Det var tyst och lugnt när jag släckte och låste. Kände mig nöjd med att ha ordnat så att Musse kom upp på hyllan så att han kan se ut i korridoren - tog in en bräda som han kan gå uppför. 

På hemvägen gick jag in på Statoil och köpte ägg och en GLASS Top Hat. Jag ska egentligen inte äta nånting med socker i när jag kör med LCHF. Sen 26 juni minus 2,6 kg. Det är lagom takt. 


När dom här börjar blomma, då är det förkylt! (Vad heter dom?) Det är blomman som ger avstampet till hösten.

 






Så avslutar vi dagen med Bill och Bull, som ler och långhalm.




Nä nu ser det ut som om vi kommer från krogen, sa Bill. Just det, sa Bull, från krogen kommer vi inte!





Nu är jag less på det här så jag går, sa Bill. Less var ordet! sa Bull.




Vi har säkert stans snyggaste rumpor, sa Bill. Snygga rumpor, det är vad vi har! sa Bull.








Bra käk på det här stället....



.....men borde ni inte hålla efter städningen lite bättre?



Ja vaddå bordsskick?? En katt äter som han vill och ska ha det rent och snyggt omkring sig!

Svarten går in och äter när dörren står öppen. Först kommer Morran och springer in med öronen bakåt, sen kommer Svarten. Alla mina katter är rädda för honom, men det är inte tvillingarna från grannen, dom stryker sig mot honom. Det har väl med revir att göra. Han är ju inte kastrerad heller.

Väldigt fint "höstväder" idag, klar luft som det blir på eftersommaren och hösten. Gick ut och dokumenterade äppelträden. Ska försöka få reda på vilka äppelsorter det är. Öhman, trädgårdsmästaren, som var här med beskärningskursen, undrade särskilt över trädet som står utanför sovrumsfönstret, ville ta ymp (heter det så?) från det. Här kommer ett äpple från det trädet:




Morran och jag gick runt lite (konstigt, vart var Strimma som brukar vara klistrad på mig såna gånger).








I rödvinbärsbusken växer tydligen ett körsbärsträd och det är inte skuggmorell




Höstsyrenen idag




Sen gick matte ner i källaren, usch (nåja, på vintern är det rätt spännande där)





Vedklyven - det bästa köp jag gjort, den räddade eldningen under våren

OCH NU TAR VI ITU MED PLANTERING AV OXELN

Källgatan i slutet av 70-talet

Tydligen var jag klok nog att dokumentera kvarteret på Källgatan och Pussycat. Eyvind har hittat negativen och scannat in dom. Jag fotade med hans kamera av märket Yaschica.



Taxen Erko bodde med mig på Källgatan några gånger. Han lärde sig att när jag rev av en bit papper och skrev på (skulle handla) så var det dags att gå ut. Vilket liv! En gång glömde jag honom bunden utanför posten (intill rådhuset på den tiden).
 

Vad jag trivdes i det där gamla huset! På den tiden vägde jag så lite så jag köpte näringstillskott på apoteket för att gå upp i vikt. Va! Och gjorde ett försök att sluta att röka. Lade undan pengar, köpte en keramikräv på Norden som belöning. Den har jag kvar. Men jag fortsatte att röka till i november 1980.






I samma kvarter (kv Tigern) låg huset som kallades Pussycat. Vad jag kommer ihåg så åt man skollunch där när jag gick på gymnasiet, eller har jag drömt det? Häftigt hus....





Lite väl mörka foton. Går kanske att ljusa upp men jag har inte försökt. Det får bli en annan gång.




På tomten till höger om huset ovan byggdes sedan förvaltningshuset. Det var klart 1983 och då flyttade jag med socialförvaltningen dit. Innan dess höll vi till i kvarteret Björnen.
Volvon på bilden, är den ny tro?

Vid den här tiden gick jag en kvällscirkel i kroki (det vet ni inte vad det är), även Anna-Karin Natander gick den. Det var kanske våren 1977. Jo man skissade av nakna människor, blyerts på skissblock. Jag var rätt bra på det. Skisserna är kvar nånstans. Mats är också bra på det, han gjorde mycket bra skisser i konstutbildningen i Gävle.

Ja, men nu till NUTID.

Passet på Hoppet gick mycket bra. Ett besök, i övrigt arbetsro. Besöket var till en svart stor hankatt som heter Roffe, han fick en burk lyxmat av dom och sällskap en stund. Roffe ser ut att vara Svartens bror....ska fotografera honom nån dag. 



Kallas Grå. Påträffad i plomberad lägenhet på Skytten.
 


 


Levande ljus ikväll, första gången för säsongen. På vintern tänder jag ljus både morgon och kväll.





Bloggning på gång......

GODNATT!




Soppan

Idag eller nån dag snarast åker Soppan till ett jourhem. Sorgligt för mig men bra för henne. Hon ville ju ut! Om hon blir kvar där avgörs senare.



E har delförstorat Soppan. Hon liknar verkligen Morran - eller tvärtom. 


Morran säjer så här: Alla sätt är bra utom dom dåliga. Ett bra sätt att sova på är på stereon. Varmt.
 





Om nån timme ska jag vara på Hoppet för ett pass igen. Under helgen går jag igenom olika saker kring Hoppet inför styrelsemötet. Men så är det veden också....


Ute är det lite svalt men fortfarande sommar! 











 

Kent



Kent jobbar tre förmiddagar i veckan på Hoppet. "Jag är pedant" svarade han när jag frågade om han gillar att städa (det märktes). Dessutom en verklig djurvän.
Han arbetar alltså helt ideellt. Belöningen är katternas trivsel och tillgivenhet. En kopp te och kanske nån bulle.

Tack för ditt arbete, Kent! Vi tycker att du är toppen. Och katterna gillar dig verkligen. Men inte dagishunden, han gillar bara tjejer.







Vi ses vid skurhinken nån dag!




                                                                                                 


   

Hoppet hela dan




Solig och fin dag.
Handlade kattsand och kattmat mm på ÖB (och sopset och hinkar till mig själv) och tog med till Hoppet. Senare även torrfoder till kattungar. När jag kom dit var det mycket folk där. Bra stämning.
Kom ett sms till Lena, Wille har det bra och är lugn.
Jag började dagen med en fotorunda... dom här röda heter faktiskt inte Bill och Bull. Men dom är bröder.







Två av tre syskon





Fanny



Till Marma och gjorde mat, vilade en kvart och sen tillbaka till Hoppet. Jag gjorde mitt första kvällspass - ensam. Tja, det gick nog bra, det visar sig väl om jag missat nåt eller gjort fel. Lådor och mat och lite rengöring. Försökte hinna umgås lite med några katter också, men hann inte med det så mycket ikväll.
Blåöga fick besök av framtida matte och husse.


      



På hemvägen en dusch på det vanliga stället. Kameran ville jag inte lämna i bilen. Så kom jag på den här idén och hade lite roligt för mig själv där inne. Ett trött självporträtt.




Canon


Imorgon Hoppet igen. Bra att vara där och se hur det fungerar med allt. Det behövs mer folk som kan jobba. Kanske man skulle göra olika "linjer" som man gör på jobb där det är arbetslag och skift - vi får se. Det vore bra med fasta tider även om inte alla kan ha det så. Jag kunde t ex ta en förmiddag och en kväll på bestämda veckodagar. 

Kom hem vid 21-tiden, gick ut och tog dom sista hallonen som jag sedan åt med grädde. Äggröra, tunn smörgås med mycket Danablu, hallon och grädde och en kopp starkt kaffe. Det du!



Luktärterna  är från Östanbo
Foto T E Olsson



 


Många katter och en hund



Jag heter Soppan




Jag bor på Hoppet




Men släpp ut mig för h-e!


Varit på djurskyddet under eftermiddan och kvällen. Gått igenom rutinerna. Under den tiden fick Ville (Wille) åka iväg till Hudiksvall till ett nytt hem. Han blev friskskriven hos veterinären. 
 



Dessutom ringde någon från Trönö som har stuga där - en honkatt hade kommit till dom och fått mat under sommaren men bott ute, nu har hon ungar som är ca 4 veckor gamla och folket i stugan ska åka tillbaka till Stockholm. Vi bestämde att Hoppet tar emot dom. Det är bara att hoppas att en box frigörs på fredag. En honkatt är bokad och ska steriliseras, eventuellt ytterligare en. Wille gav inkomster till Hoppet, 500 + 500 kronor. Hoppets ekonomi är för närvarande katastrofal. 

En hund är på Hoppet över dagarna, när husse kom och hämtade blev han jätteglad! 



Jag är på hunddagis. Jag är en fin hund säjer husse, en renrasig hund. 
 


I det stora hela mår väl katterna bra på Hoppet. Men man lider lite med dom ändå - tänk om alla kunde ha det som Strimma! 



Blåöga är bokad och ska flytta så småningom.


Den här skylten från F 15-tiden får sitta kvar på Hoppets dörr. Här hade dom vakthundarna.




Nej nu måste jag knoppa in, ska vara på plats igen vid 9-tiden imorgon. Hm jag har faktiskt varit vaken sen 05.30 imorse...
Bara ett par bilder från Östansjö på hemvägen ikväll. 





En liten del av massor av gäss vid Ålsjön





SLUT (jag också)

Tidig morgon med potatisen

Om man vill se solen och regnbågen ska man vara tidigt uppe!  Vaknade 05.30, det måste vara åldern. Fika och sen kameraturné. Strimma var med förstås.

'




Solen skiner från morgonhållet




Bina sov fortfarande...





.......men det gjorde inte Strimma



Plötsligt kom det fram en regnbåge västerut. Syns den på bloggen? Jag försöker med två bilder.








Krusbärsbusken kämpar på i ogräset




POTATIS!




Syns potatisblasten?




Morgontoalett




Vi har flox i Marma också
 




Sen gick vi in. God morgon!

"Bra för potatisen"

Dagens stora nyhet, åtminstone på Skyttevägen, måste vara att potatisblasten är hög och att den börjar blomma! Jag som inte trodde att det skulle växa eftersom lupinerna tog fart. Men idag fick jag av en händelse se att det växer bra. Blir det potatis där under också, det är frågan. 
Det började regna ikväll, bra för potatisen tänkte jag. 

Det blir fina molnformationer när det är sånt här väder. Jag gick ut och knäppte lite. Strimma följde med som vanligt, eller rättare sagt så gick hon före. 









Kunde inte låta bli att fotografera den nya grannens nyplanterade äppelträd. Nu måste jag nog sluta med att fotografera åt det hållet, dom kan börja undra vad jag håller på med....






Bra att sitta högt, härifrån ser jag katter som kommer in och stjäl min mat....men musiken vet jag inte....


Sådär, då är disken klar. Ibumetin och i säng. Har lite ont i tänderna. Tre av fyra katter säjer godnatt. Måns är som vanligt ute.

Va bra, jag har en D-disk



Tur att det finns dom som kan mer om datorer än jag. Det finns två hårddiskar på den här datorn och tydligen väldigt mycket utrymme på den andra hårddisken, D-disken. Det här fotot lade jag över på den och tog sen fram det till bloggen. 
Men jag ska ändå lägga över alla foton på ett USB-minne. När jag hittar det. 

Överlevde tandläkarbesöket men det var faktiskt lite jobbigt. Så jag belönar mig med en god kaka från Rådhuskondis. Lämpligt va? 

Har lust att gräva ner träd men ska nog ta det lite lugnt medan bedövningen släpper (det börjar göra ont nu). Sego har fått hem ved som ligger nere vid vändplanen, bakom garaget har han redan travat ved ovanpå lastpallar. 

Passar på att lägga in fler foton i bloggen



Dom tänder tidigt.... 


Katt-tvillingarna från Helsings hus




Mer från Östanbo




Näva 
 




Blir plommon



....och blir björnbär 






 
 

Håll tummarna för Ville

Vid mötet igår fick jag veta att Ville på Hoppet är dålig. Lena och Agneta tar honom till veterinär på tisdag förmiddag. Om allt går bra får han komma till Hudiksvall, han är "bokad" av en person där.

Man får beundra dom här tjejerna som tar hand om svåra saker som sjuka djur och ibland avlivningar hos veterinär. Som jag ser det är det dom som är dom viktigaste personerna, att sköta en styrelse är då bra mycket lättare! Göra rent i kattlådor, dela ut mat och städa kan väl också vanliga dödliga klara av. Men att åka och avliva ett djur som man skött och har en relation till, det måste vara det svåraste av allt.



Ville ska till doktorn på tisdag - håll tummarna!

Det har funnits hundar på Hoppet också. Jag är osäker på hur det är sagt om hundar, det är ju faktiskt en svårare uppgift genom rastning och skötsel på olika sätt. Dom kan troligen inte lämnas ensamma nån längre tid heller. När jag var där i början av verksamheten var det problem med orolig hund som skällde och svårigheter med vilka som skulle ta hand om den (stark!). Jag sa då att alla som jobbar på Hoppet behöver utbildning, särskilt om hundhantering. Tja, då var det ingen som lyssnade på det, tyvärr. Nu ska jag ta nya tag med dom frågorna.

Just nu finns åtminstone en katt som är "på pensionat" hos Hoppet. Vi kan utvecklar såna saker mer, tror jag. Och myndigheter behöver platser för akut placering av djur. I Norrköping har djurskyddet och polisen ett mycket bra samarbete - polisen har direkt tillgång till burar hos djurskyddet. 
Ja det finns mycket att kolla upp. Stenson från förbundet nämnde en utbildning som vi bör delta i, jag ska läsa om den på hemsidan www.djurskyddet.se.

Och vad ska man göra med den här killen då?



Svarten i juni. Han ser större ut nu...



Lite mulet idag, men varmt.  Tandläkartid 13.30. Känns inte så inspirerande att göra nånting i väntan på det där. Men man får vara glad att dom finns! Och så får man vara glad åt att alliansen ordnade rabatt på tandläkarkostnaderna - första 3000 kr betalar man helt, sen har man 50 % rabatt. Jag tror det är 80 % efter 15000 kr.

Lite blommor med mera från Östanbo....





Borstnejlikor






Östanboskolan i bakgrunden





























Här syns jag riktigt bra, eller hur, fastän jag är riktigt i farten ifall nån skulle försöka att fånga mig.
Ni ska vara rädda om spindlar! Vi städar era källare och uthus eftersom ni är så slarviga, så det så!

Heja matte!!!



Hej jag heter Morran, vi har väl setts nån gång.
Jag kom till matte från djurskyddet. Först var jag hos nån i en lägenhet i Ljusne, men där trivdes jag inte och gömde mig bland flyttlådor. Då blev jag skjutsad av tant Ann-Catrin (tillsammans med en jätteschäfer, men det brydde mig inte, man är väl cool) till matte. Vi gillade varann direkt.
Efter ett tag tog hon med mig till Marma - paradiset på jorden. Men vad ska hon med Svarten till??? Det räcker väl med den där Måns...
IDAG BLEV HON ORDFÖRANDE I DJURSKYDDET HOPPET, VA BRA! Då kan hon för en gångs skull göra lite nytta (utöver matserveringen här hemma
). 


På förmiddan planterade jag ett Dodongträd. Efter ett tag måste jag kolla temperaturen, det var fruktansvärt hett på framsidan - och det var 26 grader i skuggan! Men trädet kom ner i jorden och nöjd var jag. Det var stenigt där jag först tänkte plantera, tydligen ligger sten under och längs gången till huset. Lite längre från gången gick det bra. 

 


Hade som vanligt sällskap av katter. Här en av Svartens kompisar som poserar fint. 




Åskmoln....inne i stan ösregnade det efter mötet med djurskyddet. 





Som Morran nämnde blev jag vald till ordförande. Ytterligare fyra ledamöter i styrelsen, samt två ersättare. Nu är det bara att hugga i.
Ordföranden i Djurskyddet Sverige Sven Stenson var mötesordförande och han berättade om förbundsverksamheten efter vårt möte. Mycket bra. Jag ska hålla tät kontakt, där finns kunskap och uppbackning. Och pengar....

På kvällen planterade jag det andra Dodongträdet. Nu är det fyra träd kvar att plantera - en oxel, ett Dodong och två paradisäppelträd. Alla dessa ska stå i nedre delen av trädgården. Nästa år ska jag nog sätta ett nytt Åkerö och kanske nåt mer äppelträd. Alla fruktträd är ju från 30-talet skulle jag tro. Svartvinbären och krusbären är också gamla, dom ska jag "renovera" så att dom fortlever. 



Dodong nr


När Svarten hade ätit spatserade han nöjd omkring. Strimma smet upp i äppelträdet som har en bräda spikad bland grenarna.
 


Svarten hade koll på henne och ställde sig och visade musklerna nedanför trädet. OBS ej arrangerat!....



Nu ska jag ta lite hallon med grädde (i salongen), men sen blir det kväller. Det blir varmt imorgon också och jag ska sitta hos tandläkaren i ett par timmar. Där har dom luftkonditionering i alla fall...

Nu säjer datorn ifrån om utrymmet på hårddisken så jag ska börja lägga över bilder på USB-minne. Innan dess vågar jag inte lägga in mer material. 




Dahlia från Diskusvägen 


  

Nya grannar



Dom nya grannarna börjar röra på sig. Lampor i fönstren ikväll. Ser hemtrevligt ut , förut var det för det mesta mörkt där


Klippt gräs, rena tropiska värmen idag. Plus 21 grader i skuggan men det måste vara hög luftfuktighet. Vattnade växter och satte fram rönnarna Dodong på framsidan för att se hur det ser ut. Bestämde mig för att plantera dom, börjar imorgon. 





Toppen på Dodong 


Fler träd.....




Plommonträdet planterat 2008 




Äppelträd planterat på 30-talet, troligen Transparance Blanche (stavning?) 




Åkerö och höstsyren 








Svarten blir mer och mer "hemmakatt" och har hungriga kompisar som bor i fd Helsings. Han viker undan när dom vill äta....





Ja nu mår man bra GÄÄÄÄSP, tänk om "matte" ville klia en också....



Lite gullig är jag väl i alla fall...? 


Nu får det bli godnatt, imorgon blir det möte om Hoppets styrelse, bäst att vara lite alert då.
Avslutar med Tords favoritblomma.



 

Här kommer månen

Det där var inte lätt...det här är den enda bild jag lyckades få fram. Det börjar bli dags att jag lär mig att använda kameran manuellt så att jag kan göra inställningar. Nu kör jag bara med automatik. Tog också ett foto av belysningen på framsidan av huset.






Solen försvinner några timmar tidigare.....




När man är ute och skrotar mitt i natten finns det inte så mycket att fota....här ser man väldigt tydligt vad som behöver göras när det gäller färg!



Det blir en fin dag. Det blir arbetsdag. Gräs, källare, träd, kanske några vedklabbar.


I radion spelade dom för en stund sen Wooden Heart (Muss I Denn) med Elvis. Jag köpte LPn troligen 1960, han hade ryckt in i lumpen till bas i Frankfurt. Senare kom LPn GI Blues.

Här kommer originalinspelningen och sedan ett avsnitt ur en film antar jag.

"Muss ich denn, muss ich denn zum Städtele hinaus und Du mein Schatz bleibst hier..."

www.youtube.com/watch?v=OxZhYhgO9lk

www.youtube.com/watch?v=E9W6m_PhXq4

Det krånglar med den första. Kollar upp det senare, ibland tar det tid.



Väntar på månbild



Detta är Ingrid Bergman, hon bor i Östanbo.


Sitter uppe och väntar på att gatlyktorna ska släckas kl 01.00. Det är fullmåne och jag vill försöka få en bra bild på den. Men nu är jag så trött så jag kan knappt hålla mig vaken. Småkatterna är inne men Måns syns inte till.

10 minuter kvar....igår natt hade jag bra läge men då var kamerabatteriet urladdat. 

 

Vilken start på dagen

Öppnade dörren tidigt i morse, fri ut- och infart för katter. Sen vaknade jag av misstänkta ljud under sängen, jo då mycket riktigt, Strimma med en stackars mus. Den levde, jag tog den i papper och släppte den på andra sidan vägen. Sen kom jag på att jag var ute praktiskt taget i underkläderna. Strimma och Tiger fick hålla sig inne ett tag, sura på matte.




Det är inte klart med styrelsen till Hoppet än, fattas ett namn och vem ska vara kassör? Det måste lösa sig. Vi har kommit fram till principen att det ska vara "nya" namn, inga personer från gamla styrelsen. Lite synd eftersom det finns bra folk där, men det blir nog bäst för en ny styrelse att jobba om man gör så här. För mig är det viktigaste att styrelsen kan samarbeta - inte en upprepning av Stenbacken alltså. 
Min erfarenhet är att det är lättare att leda ett företag och ett parti/en nämnd och liknande än att leda en ideell förening. I en förening kan folk rumstera omkring lite hur som helst utan att det händer så mycket. I och med det växer eventuella konflikter och tar i värsta fall kål på föreningen. Det ska inte hända med Hoppet. 

Lite mer från gårdagen i Östanbo 



Så här parkerar jag. Nu har Tord lärt mig att backa ut på rätt väg, men än ställer jag mig inte på rätt sida, det vet jag nog! Det kommer.




Här syns det mesta av trädgården - upphöjda planteringar, bra för knän o rygg




Bonica - otroligt fin




Flox




Flox igen




Häggmispel (inte blåbär på buske??)




Växthus, som synes




Krasse

Nu ska jag äta kålsoppslunch. Hejdå.





IMSE VIMSE SPINDEL



Östanbospindel - den var inte lätt att fånga på bild!


Hela dagen har gått i Hoppets tecken. Många telefonsamtal, sen möte med den andra valberedaren. Vi satt ute på TeWes servering, härligt varmt väder, vad jag tog till kaffet (2 ggr) vill jag inte ens berätta om.... vi var där i nästan tre timmar och fick en hel del gjort. Glada tillrop fick vi av bordsgrannen.
 


Jimmy, valberedare



Nils-Olof, bordsgranne, stamgäst på Tewes


Söderhamn visar sig från sin bästa sida en sån här dag. Fint efter ån och snygga planteringar. Men väldigt mycket bilar i centrum.











Här uppåt ån lär det finnas uttrar!



Hur många foton finns det på Oscarsborg? Här kommer ett till.


Sen bar det iväg till Östanbo. På vägen dit åkte jag in en sväng på Hällmyra. Det blir nog en ränna efter mig framöver - från Marma via Tvärleden via Hällmyra via Flygstaden (Hoppet) och till Östanbo ibland (där kan man få kålsoppa och annat läckert). Jag har tackat ja till ordförandeuppdraget i Hoppet.  Som det ser ut så kan det bli en styrelse med bra förutsättningar att jobba vidare med Hoppet. 



Varje år kommer campare som deltar i skyttetävlingar. Några har anlänt. Taxen var valp förra året.  



Kolla särskilt gräsklipparen bakom skotern



Jösses vad ska man säja....hittar han nånting här? Eller: vilken ordning



Nä nu får jag sluta fotografera - men det här MÅSTE jag bara visa! 
Hejdå! 



Visst är hon fin! Och glad blir hon varje gång jag kommer... 

Och här i Östanbo blev det bilder av blommor förstås, och så fick jag pizza (annars har jag svimmat av hunger). 



Vädd (hade jag inte kommit ihåg utan lappen som jag skrev på). Väldigt fin! 




Buskros. Ingen kom ihåg vad den heter. 




Riddarsporre, vilken färg! 




Vallmo, praktlysing i bakgrunden
 




Prins Carl Philip 





Ny klippare med elstart och uppsamlare 




Här bor traktorn




Test på hur ett foto på tidningsbild blir



Nu avslutar jag kvällen med att visa den blommande orkidén i Östanbo. Andra blomningen, sånt lyckas jag aldrig med. 




Forts följer i nästa nummer....(mer blommor). God natt!





 

  

Inte utan min kamera...?



Tänk, idag har jag inte fotograferat alls! 
Natti-bilden får bli ett tidigare foto av Måns när han sover på filten och ovanstående ros är några dagar gammal.

Håller på med Hoppet av och till hela dagarna. Det blir väl en styrelse så småningom....Djurskyddet Sverige kommer till mötet och tar hand om ordförandeuppgiften. Det blir bra.
Imorgon ska jag komma ihåg att göra iordning en "efterlysning" till Hoppets hemsida - foto av Svarten med text.

Alexandra hade det tråkigt ikväll så hon fixade hämtning av hamburgare från "donken" som hon kallar det - McDonalds alltså. Länge sen jag åt sån mat, den går an... och så tittade vi på foton som hon tagit vid besök på Järvzoo idag. Kolla hennes blogg!

Det ser ut att vara fullmåne på gång. Den ska jag fånga med kameran när det är dags.
Har börjat att ha gårdslyktan tänd några timmar om nätterna. Annars är det mörkt som i en säck här. Hösten....hu!



Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ville på djurskyddet Hoppet





Detta är Ville som bor på Hoppet. Han är som en vanlig huskatt och vill helst vara ute. Dom har berättat att han rymde från Hoppet men att han sedan kom tillbaka och fick mat. Sen har han fortsatt att leva på det sättet. Frågan är hur man klarar Ville till vintern? Han kanske kan leva som andra utekatter med alla hussar och mattar på Hoppet? Det är ju folk där av och till hela tiden - precis som i vilket hem som helst!

Besökte Hoppet idag och pratade med ett par styrelseledamöter - Anneli och Lena.



 





Katterna har stora utrymmen men nog önskar man dom nåt träd att klättra i....







Och denna Hoppetskylt har Sören Larsson gjort - med motorsåg. Tassavtrycket föreställer inte katt utan lo, säjer han.  


På hemvägen tittade jag in till ovan nämnde på Hällmyra. Hade tänkt gå med stavar i spåret men orkade inte. Fotograferade rosor och vedtrave istället. Och så tog jag hem min motorsåg. För J-AR om den skulle bli stulen där! Det är ofta "påhälsning" på Hällmyra. Larmat numer, men man vet aldrig....





Hmm prydligt, man blir rent av lite avundsjuk!


På kvällskvisten kom hela gänget med Alexandra (se hennes blogg) och Fredrik körde en stentuff svart moppe. Dom ska till Järvzoo i morgon och jag blev medbjuden. Tack! Men jag har inte energi till det just nu, lite synd. Knäproblem (gammeln), jobb med Hoppet mm.

Klart slut! Men imorgon ska jag ta och åka en sväng till Östanbo. Sugen på att fotografera. kanske jag får lite fika där också.
                                                                                      

Lucia och lemuren



Alexandra lussar




Alexandra och lemuren på Skansen


Eyvind har kommit igång med scanningen. Nu blir det en massa roliga bilder från gamla tider!
 
Solig men "ineffektiv" dag. Planterade i alla fall ännu ett träd (paradisäpple). Så här såg det ut - svårt att se vad som är vad men dokumenteras ska det! Busken där bakom ska beskäras ordentligt så småningom (rosentry tror jag).  

 


Svarten har en kompis som äter hans mat, ja egentligen är det två likadana katter som bor i fd Helsings hus. Snart matar jag Marmas alla katter. Svarten blir mer och mer hemtam här, vill inte bara äta utan vill umgås också. 



























På tal om katter - känns oroligt kring djurskyddet. Mötet är den 9 augusti.  


Åkeröträdet. Det vilar i år, inga äpplen.
 




Morran säjer NATTI

    

Ny vecka

Helgen har gått, mest halvdåligt väder - nu skiner solen! För min och andra ledigas del så gör det ju inget, men för andra är det väl uppkäftigt. På tal om lediga, idag åker jag till Östanbo om det blir som jag tänkt. Tar med kameran. Dessutom måste jag till Baggargatan, hoppas att detta går att avsluta idag.

Ännu en rosenhagtorn planterades i helgen



Till höger om rosenhagtorn står en "vild" hägg, den ska väl bort så småningom.




Lite mer från trädgården i helgen


 

Gräset växer....


Igår kom Strimma in i köket, full fart med svansen rakt upp och ett högt jam. Mitt på köksmattan lade hon en liten näbbmus och sen tittade hon rakt på mig: kolla matte, den här kan du steka!
Bar ut den i ett papper, den såg oskadad ut. Men den var bortom allt.





Visst är jag snygg - men skulle du vilja möta mig om du vore ett näbbmusbarn?
 



Äpplena börjar mogna




....och tagetes från Östanbo har knoppar




Ädelros, hallonblad och självsådda penséer från Diskusvägen



RSS 2.0