Djurskyddet Hoppet - bli medlem, ge stöd! bankgiro 287-7322





Alla katter har det inte lika bra som Pelle och Pysan.

Djurskyddet Hoppet bildades för drygt ett år sedan och flyttade snart in på Flygstaden, i F15s gamla hundstallar. Idag är lokalerna fint inredda och funktionella. Många katter har fått nya hem genom djurskyddet. Det har även funnits en och annan hund där för omplacering eller i pensionat. 

Djurskyddet Sverige besökte Hoppet vid ettårsjubileet. Hoppet, som är anslutet till riksorganisationen, fick då mycket beröm.

Det finns väldigt många hemlösa katter och dom far mycket illa och dukar under av svält och köld om dom inte tas om hand. Under många år har man från olika håll försökt att påverka riksdagsledamöter för att få fram en lagstiftning - att katter ska märkas och registreras. Det skulle innebära att ägarna på ett helt annat sätt tvingas ta ansvar för sina husdjur. Kastrering och vaccinering är andra viktiga saker.

Hittills har vi som bekant inte fått någon lagstiftning. Det vanligaste argumentet emot lagar på området är att det skulle vara så svårt att kontrollera att lagen efterföljs. Jag tycker inte att det argumentet håller. Lagar är också till för att markera hur saker ska gå till i samhället. Massor av brott begås utan att man hinner kontrollera och lagföra.....ta till exempel trafikreglerna, hur stor andel av trafikförseelser och trafikbrott upptäcks? Just det - en liten andel. Men ingen kommer på tanken att man ska ta bort lagstiftningen av den anledningen!

Till höger på bloggen finns en länk till Hoppet.             





  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0