Gott Nytt År - även för Svarten

         
      
Lucky kollar vädret efter frukosten - tja inte så kallt och nån snöflinga i luften. Amaryllisens andra stängel blommar nu. Överlevde katterna.
 


Svarten har sovit i sin korg i källaren hela natten. Varmvattenflaskor och vetekudde var nog skönt, sittunderlägg under filten också. Han hördes inte av förrän vi började att slamra här uppe. (Jag var vaken 05.30 och lyssnade - knäpp tyst.)

Nu har han gått ut via hallen, efter lätt frukost. Musse piper och rämjar. Lucky gjorde som hon brukar, hon gillar inte stora hankatter, så hon gjorde en "luftattack". Men se det gick inte, Svarten går inte undan som Måns gör, han fräste ifrån. 

Utanför fönstret visade Svarten hur bra han mår. Har inte sett honom göra nånting sånt sen i somras. Mätt och utvilad!


       
Det var här jag såg honom första gången förra vintern. Han åt av en ostbit som jag lagt ut åt fåglarna. Då var han LITE smalare....


       


       


        
                                                              Livet leker


Sen hoppade han ner och drog iväg. Skönt att veta att det går att ha honom inne när det behövs. Nu kanske Amanda och Anna från Borg har en chans att få titta på honom. 


Och så passar jag på att önska alla ett   G O T T   N Y T T   Å R   eftersom både sms och internet brukar vara trögt kring tolvslaget.  


                     

Svarten inne

       


Den här bamsingen har varit inne i snart tre timmar nu!

Vilken pärs, han är nästan lika envis som jag så han jamar och jamar och tjatar och ska ut. Men när jag pratar med honom och sätter mig i halltrappan så blir han lugn och lägger sig. Han är inte rädd för mig utan rädd för att bli instängd. Det är tredje gången jag prövar, första gången sov han ju en hel natt i källaren. Var väl helt slut, det var -17 grader då också. 

Idag åt han i köket precis som igår (foto). Jag stängde ytterdörren. Jamjam. Till slut släppte jag ut honom källarvägen men han vände och gick in igen. Jag gick upp och det blev tyst i källaren. När jag tittade ner efter en stund satt han i korgen med pläd som jag ställt ner. Förvånad blev jag.

Efter ett tag jamade han igen. Fick lite mer mat uppe och sen satte jag mig i halltrappan en bra stund och pratade med honom. Han sträckte på sig och rullade runt på mattan. Han låg på hallmattan i kanske en halvtimme, suckade djupt ibland. Och jag trodde inte att det var sant...han låg kvar även när jag gick in i köket och gjorde fika. 

Nu har han bråkat sig ner i källaren igen. Det är tyst där. Jag har lagt två glasburkar med hett vatten i korgen under pläden. Hoppas att han hittat dit och vilar där nu. 
Ska skaffa flaskor till varmvatten imorgon. 

Dom andra katterna är nyfikna men håller sig på avstånd, bara Musse är framme och rämjar och fräser. Men Svarten bryr sig inte.

Nu lägger jag mig och läser i bi-boken så får det vara tyst i huset. Tyvärr måste jag ner och lägga i ved i pannan med jämna mellanrum. Men det får väl gå det också. 
Vem vet, snart kanske han ligger och trängs med mig och dom andra katterna i sängen och sover om nätterna... 


                  
 

 
 

Musse pigg

       
                 Så här ser det ut idag - kastrerad Musse är pigg och skuttig igen

                                  Men igår var det inte så kul - Tiger tröstar

       

       

Han fick också ID-märkning i form av chip med nummer 752098100465877 ojojoj. Ägaranmälan skickas till Svenska Kennelklubben (faktiskt). Nu kan han spåras om nån stjäl honom...för han är ju så gullig! Och jag kan spåras om jag inte sköter honom. Alla mina katter ska få chip så småningom.
Det borde finnas lagstiftning om märkning och kastrering/sterilisering. Vi får se vad kommande utredning kommer fram till. Inte ett till misslyckande hoppas jag! Djurskyddet Sverige finns med i utredningen. 


       
        Idag är det -17 grader igen - Musse tyckte det var kallt och ville snart gå in


       
      Dom vägde mig på det där stället också - 4,6 kg. Bara Svarten är min överman.


       


       


       
Lucky stannade inne. På fönsterutorna syns spåren efter Måns, han brukar krafsa på rutan för att få komma in. Jag som tvättade fönstret inför vintern....


       
                                               Dagens rök mot blå himmel


       

Men DENNA HÄR retar mig varenda gång jag är ut och ser den. Minsann flaggar den inte väldigt fint när det blåser....i somras var den intrasslad i linan för jämnan! Ser ni knuten/-arna längst ut, dessutom?
Ok, så snart det är mildare än -10 grader går jag ut och tar ner den. Nu får det vara nog. 


       

Var till BIBLIOTEKET igår, för att leta böcker om biodling. Det finns en ny bok som heter Boken om biodling, den finns på bibblan i Hudiksvall men inte här, jag ska nog låna den. 

Hur som helst, jag tog hem alla böcker om bin som fanns inne, bland annat Birgitta Stenbergs bok. Va??? den damen brukar skriva om narkotika, sex och pengar (shejker) urk.  En flummare av stora mått. Men hon har väl blivit gammal och "snäll" så hon skriver väldigt intressant och roligt och INSPIRERANDE om bin och biodling.
Ibland lär man sig mer genom underhållning än genom faktaböcker. Facklitteratur är ofta så uppstyltad så man kan inte tränga igenom texten och få fram hur det egentligen är eller ska vara. Man läser och undrar sen JAHA HUR DÅ??? Läser igen. Om si om så. 


       
                                                              Eld-jävul



Så här f-b blev jag när jag var på bibblan. En full brud gapade och var oförskämd, Nisse Rundkvist försökte prata med henne. Men hon var bara aggressiv. När jag skulle låna mina böcker kom hon fram och sa nånting som gjorde att jag tände fruktansvärt. Ska du ha stryk!!? sa eller snarare väste jag. Va??? sa hon och såg VÄLDIGT förvånad ut. Nisse stod framför oss och såg också förvånad ut. Honom bad jag om ursäkt.  

Men herregud, det där eländet på biblioteket bara fortsätter. Under min tid på Stenbacken ville jag rycka upp arbetet med "Ordningsman  på stan" eftersom en tjänst på Stenbacken finansierades även för denna uppgift. Men jag fick inte igång det, det var för litet intresse från övriga på Stenbacken. Det var väl en av dom saker som jag ville som inte passade folket där....jag ville ha ordning på dom anställda också men då använde dom sig av Arbetsmiljöverket. Kul! Det fanns några skator där som var bra på att dupera och nån var väl till och med en fjäder i hatten för kommunen/Stenbacken = det goda exemplet som var bra på att spela på det också. Dom här personerna är inte kvar på Stenbacken längre, min plan höll. Så Stenbacken är förhoppningsvis friskare nu. 

Tanken med att återupprätta "ordningsmannen" var att ett gäng från Stenbacken skulle skapa kontakt med folk nere på stan och dämpa bråk och trubbel. En social uppgift alltså. 
Beroende som sjukdom, javisst. Men det är en björntjänst att ha en annan värdeskala för dom personerna än för alla andra. Det är inte kul att komma in på biblioteket och mötas av brännvinsstank, gapande och aggressioner. 

Och på tal om Arbetsmiljöverket - dom som var så nitiska på ogrundade uppgifter på Stenbacken, dom borde väl ha ett ärende här - bibliotekpersonalens arbetsmiljö. 


       

Nä tacka vet jag katter! Här är det Måns som sträcker ut sig över min administration.


       

                                                                Hejdå!  
  


   

Honung

Vid källarstädningen lyckades jag frigöra dörren till matkällaren och vad hittade jag där om inte fin honung från egna bin! 


       

För övrigt är det en fin matkällare, lite städning så är den klar att använda.  Hyllpapperet är i så fint skick så det går att behålla. Finns väl inget bättre än en matkällare, ja möjligen en jordkällare då. 


       


       
                                         Vax avskrapad vid slungningen

Nu när jag blir riktig tant efter nyår så kan jag väl börja med konservering och syrning. Tänk att fylla matkällaren med konserver i glasburkar. Jag har köpt en del burkar på olika loppis. Efter moster Eva finns både bok om konservering och kärl att syra i.
Tänk att ha flaskor med svartvinbärssaft där nere.... 


Men först ska jag väl skärpa mig och sköta bina. Eftersom det var ett dåligt biår (lite honung) i somras så måste jag kolla om dom behöver extra mat i mars-april. Hur gör man det?
Och imorgon ska jag kolla så att flustren inte täcks av snö - risk för kvävning. Det blir att kämpa sig igenom halvmeterdjup snö.


       
          Den här dan var det väldigt kallt. Strimma sitter i snön. Ännu mer snö nu.


       
                                         Brasan i vedpannan samma dag


Dags att göra kväller. Svarten har varit in och ätit, varit nere i källaren och sen uppe i hallen, jam-jam. Ett tag lugnade han ner sig men han gav inte upp ändå, han skulle ut. Så jag släppte ut honom. Men det var i alla fall ett litet framsteg. Klöste mig gjorde han också, när jag var dum nog att borsta honom på ryggen. Det gillade han men bara lite.  


Musse på Hoppet

                      

Det här fotot har Mari Ekengren tagit när Musse var på Hoppet. Väldigt fint, jag har bett henne ta ut bilden på fotopapper, sen ska han sitta på väggen här. 

Imorgon ska han kastreras för nu är han stor kille. Och kanske lite väl tjock.

-7 gr C, lätt snöfall

Kan det inte räcka med snö nu?...men det är fint och att skotta är rätt så trevligt. Bilder från igår. 
Läste nånstans att senaste jul med så mycket snö var 1980 - 29 år sen.       

         


       


       

En till julklapp. Från Mumindalen. Men vad hette den här figuren nu då, som nästan skrämde ihjäl Alexandra när hon var liten? Inte är det Filifjonkan i alla fall. 
Bra kaffekopp. 

                                Här en julklapp till mig själv: Alice i Underlandet
       
         


Detta var min största läsupplevelse som barn. Jag hittade boken på biblioteket som då låg på Oxtorgsgatan, där bostäderna i kvarteret Fåret nu ligger. Gammalt trähus, en trappa upp. Forsbergs järn låg där också. Sen den tiden bara ÄLSKAR jag bibliotek. Bibblor som jag minns är Lunds bibliotek och Stockholms stadsbibliotek på Sveavägen. Vårt bibliotek i Söderhamn är inte dåligt det heller.
Barna Hedenhös var också en favorit. Den hade dom även i Centralskolans bibbla (nuvarande Norrtullsskolan). Jag har ett foto därifrån, det publicerades i tidningen när det var bokens dag eller liknande, jag och Birgitta Marcusson blev fotade. Ska be Eyvind scanna in det. 
MEN vad länge sen det är!!! Cirka 52 år. 


       


       


       


        


       
                                                             I love Tiger


       

                                                 Till eldning och skottning! 


       

Gammelfarmor

                       
                                                                              Från Alexandras blogg

Ja här gör man verkligen skäl för epitetet "gammelfarmor"...vilken min, haha. Men Ida verkar se glad ut i alla fall.

En sån bild får en att fundera...hur kommer dom att prata om en när man är "dö o begraven"?
- Kommer ni ihåg farmor....hon var förbannad för jämnan! Läste tidningar och blev förbannad. Pratade politik och var förbannad. Förbannad på folk som inte tog hand om katterna. Förbannad på Segos bilparkering. 
Men när hon pratade med Tiger och alla dom andra katterna, DÅ var hon inte förbannad!
Och hon var rätt bra på kålpudding. 

Sen sa hon att hon bara skulle vara i gula huset och sk-ta i hela världen. Bra, för sen blev trädgården skött. Ny hallonhäck och nytt jordgubbsland, blomrabatterna fina, gräset klippt (hon blev skicklig med åkklipparen), honung från bina, äppelmos, blåbär och lingon, flaggstången målad, huset målat....hon köpte moppe också, typ vespa. 

Efter den här julen la hon om stil, ännu mer mot gammelfarmorhållet: klänningar och pärlhalsband och Farmor-Anka-skor (bara några gånger per år - i övrigt bonnkläder), men hon vägrade att släppa loss gråhåret. Hon sa att det var toppen att vara gammal (äldre - va är det för ord! sa hon, gammal är vad man är!)

Men man vet inte - troligen var alltihop bara ett kamouflage (hon blev t o m osäker på stavning till slut, hon som varit bombsäker på det). Hon spelade tant för att det var lugnast så. Alla tycker att tanter är snälla och ofarliga. Tanter bryr sig ingen om men å andra sidan får tanter vara ifred. 

Jane Fonda och Joan Didion, två gamlingar med olika resultat. Den första har säkert bättrat på lite. 


                         

                                                      

                                  


                                                      Så blir det fr o m år 2010  

Söndag 27 dec, -11 gr C på förmiddan

       
            Vind, "sprickor i molntäcket" som dom brukar säja i väderrapporterna


       


       
                                                      Gulsparv tror jag


       
                           Foto på gulsparv från ornitologföreningens hemsida


              Idag kom vinterns första domherre, en hona (ornitologfoto förstås)
       
         


Jag tror också att det finns bofink här, men bilderna hos ornitologerna är lite väl färggranna för att det ska stämma....
       
       

       

       
                                                                  Hona


       
Titta här vad jag hittade bland mina bilder - paradisäpple. Sånt blir det här till våren. Långt dit. 


       
                 Man får tills vidare nöja sig med amaryllis, inte dåligt det heller

Annandag jul -2 gr C, blåst

                         Julklappen från Mats tändes hemma på kvällen. Fint!       

       


Tack Alexandra och Fredrik för en väldans trevlig kväll hos er! Hoppas att ni vilar idag så slipper Lage vara orolig ;)

                                              
       
Fler julklappar. En ko, förstås, och foto av Alexandra i somras när hon kom på moppe - i Fredriks osannolika hjälm. Längst fram en fläkt som kopplas till datorn - jag testade igår, den är faktiskt effektiv och lyser så fint.

Där bakom får Morran p-piller tillsammans med räkpaté (12:50/pytteliten burk). Efter kastrering av Musse blir det sterilisering av Morran och sen av Strimma.
Sen blir det Lucky, senare Linn.


Det börjar blåsa allt mer och det yr lite snö. Den fina snön från tidigare sjunker ihop. Igår skottade jag av balkongen. Katterna tyckte det var spännande och Musse hängde över räcket och tänkte visst hoppa. 


       
                                                               Töväder


       


       
                                        Vit som snö för ett par dagar sen 


       


                                            G O D   F O R T S Ä T T N I N G

Juldagen - nollstrecket

       
          Ta mig tusan snöar det inte lite nu också....Strimmas morgonspår på bron


       
                                                          Lucky spanar


       

Fotograferade snön under julafton. På Lötgärdesvägen längst bort satt Svarten.

Inatt vid 1-tiden kom han och ville ha mat. Jag tog in honom i källaren. Jam-jam men sen blev det tyst. Tyvärr började det slamra där nere vid 3-tiden och han jamade desperat. Jag steg upp och släppte upp honom i hallen och sen ut. Så det går inte så lätt det där projektet....det var nog inte tillräckligt stort behov av mat och värme inatt för i så fall hade han nog stannat. Tja, det är bara att envist fortsätta experimentet. Det kommer ju mer snö och kyla hörde jag. 


       


       


       


       


       
                      Det sitter en hackspett och hackar i törakan...ser ni den?


       
        Tidigare på dagen satt den här på väggen och hackade. Inte första gången!... 


       


       


       


       


       


       


       
                                               Varvat solrosfrö och hampfrö


       


       
                                                     Vit amaryllis på gång


       
                               Kalle Anka & Co kl 15 - det missar man inte!


       


       


       


       


       


       


       


       


       

                                                Jag håller med Ferdinand!

                                  Tack för skinkmacka och tårta i Östanbo.


       


Jul i kartong

       
                   Puttifnuttan har upptäckt hur det hänger ihop....fåglarna där!


Uppesittarkvällen firades här i huset med en något udda sysselsättning - källarstädning. Svarten fick igång mig - bara en katt kan få mig att göra ett sånt ryck....Han sov ju där nere ända in på förmiddan igår. När jag till slut gick ner hörde jag ett tyst jam längst in under trappan, i röran med tomkartonger och annat bråte. Han fick mat och gick sen nöjd iväg - sträckte på sig och rullade sig i snön. Det syntes att han mådde bra.

Sagt och gjort! Nu har jag gjort iordning under trappan. Först röjning, sen städning med Klorin och Ajax i flera omgångar. Frigolit på golvet, vedträn runt väggarna, en matta, en massa tomkartonger och ovanpå allt en gammal madrass mm. Det ska ju vara ett gömsle. Nu gäller det att få in honom där på kvällarna, åtminstone när det är minusgrader. 

Jag  hade förstås sällskap där nere, vem annars om inte Lucky. 


       


       


       


       


       
                                   Lite panik....helvete!! jag fastnar i locket!


       
                                                                 Phuuuu!


       
                                     Jag bet av en bit kartong. Så det så.


       
                          Det var ju riktigt kul det där (tror jag). Prövar igen. 


       
                                                       Lätt som en plätt! 


       
Ja´ru matte, jag skulle nog måla allt vitt om jag vore du. Så att man ser eventuella råttor.


       
                          Efter jobbet. Ser trött ut. Men ville föreviga luvan. 


       


                                                            G O D   J U L       

Morgon 23 dec, bara -7 gr C

                                            På bron med kameran vid 9-tiden       


         


       


       


       
Köpte mer pellets igår....där under ligger logs eller vad det heter, hjälper till att tända när det behövs (egentligen inte med den fina ved som jag har nu). Nu ska jag ställa undan säckarna och röja lite. Det är i alla fall julafton imorgon. 


       
                                             Tomten har fått en kompis


Musse går omkring och kvittrar och pratar sen ett par dagar. Musse är den enda katt jag hört som kan låta som en fågel. Han har upptäckt att det finns tjejer. Så jag har beställt kastrering och det blir i mellandagarna, på tisdag. Gränsen går vid 6 månader, Musse är född i slutet av maj. 


        
                                 Tänk att han såg ut så här en gång.....liten!


       
                     Nu ser han ut så här - suddig för han är svårfångad just nu 


        
                         Glömmer tjejerna en liten stund och sitter nära Tiger 


       


       
                                                                  Suck!


       


Dags att börja elda. 
Igår kväll kom Svarten, jag stängde dörren bakom honom illa kvickt. -17 grader är för mycket....han gick in och åt men sen blev han orolig. Lurade ner honom i källaren, satte dit mat och en ren matta ovanpå veden. Det är i alla fall några plusgrader där nere. Han jamade ett tag, sen har det varit tyst. Har han rymt?? Inte ett ljud därifrån sen igår. 
Vill inte gå ner och titta och störa honom - han måste ju vara kvar. Även om han är stor och stark så kan han ju inte ha öppnat källardörren! Den kan ju jag knappt få upp. 
Väntar ett tag till, börjar elda i kaminen först.
       

         

22 december och -17 gr C igen

       
                                           Men nu är det vinterväder!!!


       


       
                                    Hörrö matte, skaffa en ny julblomma!


       


       
                  Jag börjar att tänka på när det blir blidväder....brutna grenar?


                             Och så två skönheter inne i värmen - Lucky och Linn


       
Tur att det inte är äkta läder i stolen för nu har hon upptäckt hur kul det är att klättra i den


         

Snö snö snö

Sanslöst vad det snöar.....tur att det är vindstilla. Väldans fint är det. Vid det här laget måste det vara mer än en halvmeter lätt snö. Skottade alla gångar idag igen, med fina kanter, och satte igång pannan under tiden. När jag kommit in började det att snöa igen! En törn till ikväll. 
Fotograferade idag igen, kommer på bloggen imorgon.
Här är lite foton från i lördags. 


       


       
                                            Katter inne och katter ute 


       
                         Jag fick hjälp med att få upp ljusen från Clas Ohlson


       
                                      Pipplarna fick lite mer ljus vid maten 


       
                                       (Idag är det nog dubbelt så högt)


       


       
                                                                   Musse


       


       


       
                          Det lät BRUM BRUM från grannen - VAD är det här?


       


       


       
                                       Skakigt - här skulle man ha haft stativ

Rökstudie i -17 grader C

Fredag 18 december, så kallt så att katterna inte ville gå ut. Eldade både i kaminen och pannan. 

       
                                                               Segos rök


       
                             Liten rök hos Källmans - undrar vad han eldar i?


       
                      Rök hos grannen på andra sidan - som har en fin vedbod


       
                Två rökar....Lötgärdesvägen och Diskusvägen (plåtskorstenen)


       
                                                              Min rök


       
           Här syns det inte att granen lutar....men nu är det dags för belysningen!


       
                           Solen lyser på storgranarna - "i martallens topp"


       


       


       
                                                Strimma Lovisa fryser


      
                                                            Jag vill in!!


       
                                          Lucky var klok och stannade inne


       


       
                             Bamsekatterna Måns o Musse kollar fågelmat


       
                                                                 Tiger


       
                                                          Linn och Tiger


       

Är hon bara trött eller är det nånting som inte är bra - mask fortfarande? Ibland hör jag katter hosta här - fortfarande spolmask? Och Musse börjar bli väldigt dominant och jobbig - kastrering efter nyår... han är född i maj, det blir ca 8 månader. Och Strimma och Morran ska steriliseras, nu är det nog med p-piller. - Men vi ska väl ha jul och nyår först. 


       
                 Suddig bild av Tiger, men han är så gullig där så den måste med


Månskensbad

Det här är belysningen i badrummet. Månsken. Så jag satte in värmeljus när jag skulle ta vinterns första bad. Pannan går för fullt så vattnet är hett. Men ändå kan det vara svårt att passa så att badvattnet blir tillräckligt varmt. Det är en fråga om timing. 

       


       


       


       
Ojdå, det blir lätt skakigt när man fotograferar utan blixt. Men mer än så här behöver jag inte synas. 


       
                                                             Musik därtill


                                   Så här ser det oftast ut i den nya fåtöljen...

       


       
                      Strimma och puttifnuttan Linn. Mysigt tycker dom. Bra fåtölj...

Snyggaste röken?

Nu är pannan igång och det blir varmt i stugan. Bra ved. Beställde ved till nästa vinter idag (POBio), 22 kubik, och då berättade han att han skaffat ny klyv och därför blev veden finare i förra omgången. Det märks. Och den är torr också, byggfläkten gjorde nytta.
Jag frågade om han har tremeterslängder att sälja också, men det hade han inte. 

       
                                    Min rök. F-n vimpeln hänger kvar!!


       
                                              Grannens rök. Svartare.


       


       


       
                                                Ser ni pippin på granen?


       
 Skönt å vara inne....förresten så syns jag inte i snön så det kan vara farligt. För andra alltså.


       
                                                          Åkerö i snöskrud


       


       
               Musse till vänster. "Jag är inte tjock! Jag är välväskt!" (tjocka Trisse)


       
                                                                  Lucky


       


       
                                                               Tiger i snö


       


       
                                                   Grannen i kvällsljus


       
                                                  Min nya fåtölj - skön!



        
                                                             Kafferast 
        


       
                               Amaryllis från Östanbo - avbiten av katt


       
                                                               Nallebjörn

Vinter-römp

       

Katt-römp

       
                                                         Musse efter Linn

Sista rycket

       

Om man inte kan sova....

.....vad gör man då? Bloggar katter. 

       
                                                       Puttifnuttan Linn


       
                                             Strimma Lovisa och Linn


       
                                                         Musse och Linn


       


       


       
                                                              Prisse/Pipen


       
                                                                  Pelle

Tomten

       

Väntar på älsklingen

       

Alexandra kom in häromdagen och med sig hade hon ett pyttelitet plagg och en låda från Barnens Hus - med napp och andra bäbis-saker (den gamla stavningen). Mindre än tre månader kvar....


       
                                                     Magen och lådan


       



       


        
         



       


       
         
          Visst är det här ett Pettson-hus! Här behövs en tomtemaskin (från Ginza). 

Kolla vilken fin gungstol, den har jag fått av Tord. Men nu blir den snart utbytt mot en vräkig skinnfåtölj med pall (fuskskinn), rea på Jysk. Man slår ihjäl tårna på gungstolens medar så den måste stå på annan plats. Funderar på att måla den i nån fin lackfärg. Många pinnar....

Bordet med låda under TVn är morfars rakbord (MIN morfar Sigurd, tänk att jag också har varit liten...), det stod framför köksfönstret och där rakade han sig med raktvål, rakborste och kopp med varmt vatten. Så gick det till då, gott folk! Var det bättre förr? Bordet målade jag på 80-talet eller nånting sånt. Sen stod det på Brygga/Trampolin i några år - 94-98 så där.

I lådan hade mormor (MIN mormor Berta) sygrejor. En hel pappask med knappar. Dom brukade jag sitta och sortera och titta på. Kul! Så lekte man förr i tiden. Haha, det tror ni inte på ni som är glin nu.


 
       

Jaha, det var det. Och inte vet vi vad det blir för sort.... men det spelar ingen roll mer än för färgen på småkläderna innan man vet. Det blir gult, ljusgrönt, svart, vitt....INTE rosa eller ljusblått.


       

Och så här såg det ut i sängen samma dag - obäddat och katter (förvånad??). Lucky söker sig ofta till Tiger för att bli tvättad. Så dom har blivit goda kompisar. Tiger är en cool och vänlig katt så han har tålamod med Luckys heta temperament. Han bryr sig inte om hon härsknar till. 

                                            Nu ska jag beställa Pettson-ved.

                                                                   Mjau!

        
       

Julstämning med Winnerbäck

".....jag får liksom ingen ordning på mitt liv...." sjunger Winnerbäck i radion.

                          Jaja, här är det ordning i alla fall - åtminstone på oordningen. 

                                                 Bilder från Marma i söndags


       

       


       

       
                                                 Linn tränar i äppelträdet


       
                                                          Strimma Lovisa


       
                            Lucky som alltid ser ut att fundera inne i huvudet


       
                                             Mycke gräs ä´re, tycker Musse


       
                                           Svarten är nu lika bred som lång

        
       
Så här gör Svarten var han går, var han sitter och var han står.....får jag lov, får jag lov, att sjunga katternas visa.... (är det så jullåten går?)
                     Svarten märker ut var hans revir går - alltid efter maten


       

       

       


                                                              Sen gick vi in


       
                                                      Vy över Diskusvägen


       


       


       


       


       


       

                                        Nu vill vi kanske ha lite snö snart...


Österligan

       
                                                 Jojomen, det är en Gibson!!!

Musikcafé ikväll, näst sista före jul och nyår. Österligan stod för underhållningen, bra med folk.


       


       


       
                                                  Karel Knutar, stilstudie


      
   Snygg hatt, men han sjunger bra också =) ...nån låt som hette Gnistan till exempel


       
                                                                     Lotta


       
     Håkan, bekanting från landstingtiden, han har medieföretag, gjorde snygga jobb


       


       
                                              Damernas stambord diggar


       
                                                              Tack för ikväll!


       


       
                                           75 % av kvällens kökspersonal

                                    Och nöjd publik gav sig ut i vintermörkret.

Eldkatten

              
Lucky är en eldkatt. Hon är väldigt intresserad av eld - försöker att stå med framtassarna på kaminen och titta på elden, nosar länge på ljuslågor och fortsätter fastän hon känner att det är hett. Därför har hon bränt av mycket av "morrhåren" ovanför ögonen... I övrigt är hon ju en smart katt så jag förstår inte varför hon gör så där. Jaja, man kan ju leva utan ögonbryn också. 

       
       


       

                                                            
                                                              1 december

       


       


       


       


       
                    Renoveringsbehov brukar det stå i fastighetsannonserna....


       
                                                      Uthuset har gjort vinter


       
                                 Källardörren måste stängas, sommaren är slut....

       


        Nästa år måste det bli binas år!


        


       


       


       

        


        
       

Jul i vårt hus

       

     
       


       


Märkligt att det tog ett halvår innan jag kom mig för med att kolla hur man tar bilder utan blixt. Nu tog det fem sekunder att ta reda på det. Alla foton här är tagna utan blixt.


                                         Ytterligare två porträtt har fått ram

       


       


       


En liten lussekatt måste man väl ha med....puttifnuttan Linn i dagsljus utan blixt. 

       


       

                                                              Känn doften!

       


RSS 2.0